diumenge, 29 de setembre del 2013

A Can Peguera hi ha gana!


Veïns i veïnes del barri:
Ens diuen que hi ha crisi i que hem de tenir paciència. Ens diuen que cal esperar que l'economia faci un canvi a millor. I mentre esperem que arribi, patim les conseqüències i veiem com es destinen diners públics a rescatar els bancs arruïnats pels especuladors i els responsables surten de la presó pagant fiances de milions d’euros, com si fos la xavalla que molts no tenim a la nostra butxaca.
El nostre barri, que no en va és el mes pobre de Barcelona, amb una renta molt inferior a la mitjana de la ciutat, necessita inversions que vinguin a pal·liar les nostres necessitats. I els que governen ens diuen que no hi ha diners, que no hi ha recursos econòmics. Mentrestant inverteixen en arreglar el Passeig de Gràcia o en el circuit de Montmeló.
Can Peguera necessita inversions urgents per fer front a les necessitats dels seus veïns i veïnes. Avui ens atrevim a afirmar que “A CAN PEGUERA HI HA GANA”. Hi ha famílies que no arriben a final de mes, que tenen autèntics problemes per omplir els plats. Cada dia veiem com els avis que conserven les seves pensions, s’han de fer càrrec dels seus fills i néts.
A Can Peguera necessitem que els serveis socials que ens pertoquen no estiguin saturats i disposin d’uns pressupostos suficients que els permetin millorar la seva actuació social.
Per poder ajudar la gent que té problemes per menjar, actualment es reparteixen aliments des de la parròquia de Sant Francesc Xavier i a través dels serveis socials (situats al carrer de la Selva número 61) i es pot accedir a un menjador per a gent gran al casal d’avis de Pi i Molist. En aquest moments està ple, però sembla que es podria ampliar la seva capacitat. També hi ha el que es diu “àpats en companyia” per a la gent amb un grau de dependència que no els permet desplaçar-se, i d’altres ajuts econòmics per aconseguir aliments.
Malgrat tot això, les entitats sota signants creiem necessari la posada en marxa d’un menjador social a Can Peguera. Un menjador que actuï com un element de cohesió i dinàmica social, que volem gestionar les entitats del barri i que pensem que es podria ubicar en el nostre casal de gent gran.
Per a nosaltres la intervenció social s’ha de fer des del respecte i la proximitat. Per això pensem que és necessària la coordinació amb els serveis socials i el compromís dels veïns i veïnes per reforçar les relacions entre tots i així evitar una major exclusió social provocada per aquesta crisi.
No pararem fins aconseguir-ho. Esperem comptar amb tots vosaltres i amb la vostra participació.
Comissió contra la pobresa de Can Peguera
Juny de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada