diumenge, 8 de març del 2015

Plenari sobre pobresa: Ha estat molt pitjor del que esperàvem

Quan el Consell de Districte de Nou Barris va convocar un ple extraordinari sobre la pobresa a celebrar immediatament abans del ple ordinari, ja vam advertir que no es donaven les condicions acceptables per dur-lo a terme. No cal repetir els arguments expressats anteriorment.
El 5 de març vam anar al ple per explicar la nostra posició i per què havíem decidit no participar. La sorpresa va ser que en un debat demanat per discutir dels problemes de pobresa i atur del districte, ens vam trobar que els termes s’havien canviat i que el ple tenia com a objectiu discutir l’informe de gestió que uns dies abans havia presentat la regidora Irma Rognoni. Era palès que no hi havia cap interès en realitzar un mínim debat seriós del greus problemes del districte. Que l’únic que es pretenia era tornar a repetir el que hem viscut durant tot el mandat.

La regidora es nega a discutir obertament, sense prejudicis, d’un problema que resulta incòmode. Presentar llistats d’intervencions no és discutir de carències, necessitats ni polítiques. No és organitzar un debat obert i escoltar les entitats que coneixen bé el territori, que aporten propostes i demanen explicacions. Volíem un debat preparat, amb unes mínimes garanties, i ens hem trobat amb l'enèsima prova de prepotència, incapacitat i manca de voluntat de diàleg per part de la regidora i el seu equip. Ens sap greu que la Presidència del Consell no hagi fet res per impedir aquest desastre.
Per si teníem dubtes de la manca de voluntat d'afavorir la participació, fins i tot hem pogut constatar que s’havia tornat a reduir el número de cadires de la sala, per la qual cosa, algunes persones es van quedar al carrer.
Hem constatat que amb aquesta regidora i aquest Consell ja no és possible ni pensar en realitzar un debat en condicions. Vam sortir indignats amb uns procediments que creen tensions allà on el que cal és reflexió i seriositat.
Campanya Nou Barris Cabrejada diu prou!
Barcelona, 8 de març de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada