dimecres, 28 de maig del 2014

Nou Barris Cabrejada sobre el desallotjament de Can Vies

Des de la campanya 'Nou Barris Cabrejada, diu prou!' que aplega un centenar d’entitats i grups de Nou Barris, volem manifestar el nostre rebuig total al desallotjament i enderroc de Can Vies.
Can Vies ha estat i és un centre social de referència, creat pel jovent del barri fa més de 17 anys, i on s'hi han trobat, après, format, divertit i madurat diverses generacions de joves de Sants i d'arreu.
Un Centre Social amb què s’han compartit mil experiències i lluites per la millora del barri de Sants i de la ciutat de Barcelona i, més important encara, per una societat més justa.
¿Quines necessitats de la societat pensa satisfer l’Ajuntament a l’espai on havia Can Vies? ¿Esdevindrà un altre terreny convertit en un solar per anys i anys? ¿Quin ús social podrem fer-ne?
Els polítics que governen no saben veure més enllà, ni tenen voluntat real de diàleg des del tu a tu, que és el que exigim des dels moviments socials i teixit associatiu de la ciutat.
És per això que no poden entendre que, com afirmen els companys del Centre Social de Sants, més que un espai, Can Vies ha estat un referent rebel a Sants, a Barcelona i al món. I que l’alcalde Xavier Trias potser es pensa que amb la seva acció s’ha tret de sobre un problema. El que no sap és que qui sembra trons, recull tempestes.
L’administració té l’obligació de facilitar espais on la gent jove es pugui auto-organitzar, trobar-se i exercir la crítica constructiva, des del consens i la defensa d'allò col·lectiu.
L’alcalde també ha de ser conscient que ells no tenen l’exclusivitat de la gestió d’allò públic i que els ciutadans, a través de les nostres organitzacions, volem decidir sobre tot el que ens afecta. ¿Per què l’Ajuntament tanca les portes a que la comunitat gestioni allò públic? El cas de la Plataforma d’entitats de l’Harmonia a Sant Andreu ho demostra: aquestes entitats han fet tot el procés participatiu marcat per l’Ajuntament per gestionar el Casal de Barri de Sant Andreu, un casal que des de l’Harmonia porten anys reivindicant i, finalment, l’Ajuntament els ha negat la gestió, tancant el recinte de la mà de la policia. ¿Quina és la via que ens deixen per gestionar allò comú?
Prou de criminalitzar els moviments socials i la dissidència!
Avui més que mai #TotsSomCanVies

Barcelona, 28 de maig de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada