dijous, 19 de juny del 2014

Crida a participar en la setmana de la dignitat del 23 al 28 de juny


http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/ca/
Cridem a participar en les activitats i mobilitzacions que tindran lloc a la Setmana de la Dignitat per aconseguir una Catalunya sense atur, pobresa i desigualtat i per exigir al Parlament de Catalunya que aprovi, sense més dilacions, el projecte de Llei de la Renda Garantida de Ciutadania “sense retallades”.


Les polítiques de retallades socials i les reformes laborals que destrueixen ocupació i eliminen drets a la classe treballadora que apliquen els governs d'Espanya i Catalunya al servei dels dictats de la Troica, dels interessos de la Banca i de les grans empreses, han provocat l'atur massiu i han abocat a la pobresa milions de persones a mesura que s'esgoten les prestacions i subsidis d'atur.
Mentre la majoria social s'empobreix, una minoria s'enriqueix eixamplant la desigualtat que supera tots els límits coneguts.

De la mà de la desocupació, la pobresa i les retallades socials centenars de milers de persones són desnonades del seu habitatge, no tenen accés a una alimentació adequada o pateixen el tall del subministrament d'aigua, gas i electricitat per impagament.

És hora de dir Prou! i mobilitzar-se de manera permanent pels nostres drets. Drets enunciats en les pròpies lleis que no es compleixen. Drets que la ciutadania desenvolupa a través d'Iniciatives Legislatives com la de la Renda Garantida de Ciutadania, que va recollir 121.191 signatures, i que recentment s'ha presentat al Parlament de Catalunya per al seu debat i aprovació.

D'aplicar-se el dret a la Renda Garantida de Ciutadania, en els termes del projecte de llei, cap ciutadà o ciutadana de Catalunya estaria per sota del llindar de pobresa i tindria els mínims per a una vida digna. La Renda Garantida assegura, en aquest moment, 664 euros mensuals a cada persona sense ingressos, o els complements fins a arribar a aquesta quantitat, xifra que equival a l'Indicador Renda de Suficiència de Catalunya que estableix la Generalitat, distribuït en 12 mensualitats.

El finançament d'aquest dret mitjançant una major pressió fiscal sobre els més rics, els beneficis dels bancs i empreses, i el combat del frau fiscal, entre altres mesures possibles, tindria també un efecte reductor sobre la creixent i injusta desigualtat.

Per una Catalunya sense atur, pobresa i desigualtat!
Ciutadans i ciutadanes de Catalunya!

Podeu baixar-vos el calendari d'actes a l'enllaç: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/ca/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada