dilluns, 2 de febrer del 2015

Carta oberta de la campanya 'Nou Barris cabrejada' a l'alcalde Xavier Trias

 Com vostè sap prou bé, ja fa gairebé tres anys que més de 100 entitats de Nou Barris vam crear la campanya “Nou Barris Cabrejada diu prou!” com a resposta a la greu situació social que viuen els nostres barris i per mostrar el desacord amb la forma com es duia a terme la relació entre l’Ajuntament - Districte de Nou Barris i les entitats. Des de llavors hem organitzat moltes activitats en demanda de solucions per als problemes greus que tenim. De fet, en continuïtat amb allò que les entitats de Nou Barris portem fent de fa molts anys: reivindicar allò que pensem que és just, denunciar allò que creiem que està malament, demanar participar activament a les polítiques públiques als nostres barris.


La campanya “Nou Barris cabrejada diu prou!” hem estat contínuament acusats per vostè de realitzar una campanya violenta contra la regidora del districte per obscurs interessos polítics. La darrera manifestació la vam poder llegir en l’entrevista que el diari La Vanguardia li va fer el 21 de desembre passat on, preguntat per quin era el pitjor moment que ha passat com a alcalde, respon: “M’entristeix la incomprensió d’algunes persones amb la regidora de Nou Barris Irma Rognoni”. Un tipus de declaració que una i altra vegada vostè ha anat repetint. Si tenim en compte la data de l’entrevista, 10 dies després de la manifestació a la plaça Sant Jaume, sembla clar que intenta dir que som una banda que només es dedica a fer la punyeta a la regidora per raons inconfessables.

Senyor Trias, la pitjor cosa que pot fer un polític és tractar de pintar la realitat com li agradaria i no com és. La nostra organització, les nostres accions, no tenen res a veure amb una motivació política partidista ni amb una qüestió personal, sinó amb les injustes i errònies polítiques que s’estan fent des de l’Ajuntament a Nou Barris i amb els problemes de participació i relació que tenim amb la regidora Irma Rognoni. Si es preocupés de millorar el seu coneixement de la història recent del districte veuria que el que estem fent és el que hem fet sempre, amb independència del color polític que estigui al capdavant del districte: reivindiquem allò que trobem necessari, protestem quan considerem que les coses es fan malament o que no es fan, exigim participació real, perquè nosaltres la practiquem a les nostres entitats i a les activitats que gestionem.

Senyor Trias, el seu model participatiu i el de la seva regidora està molt lluny d'allò que fa molts anys que les entitats de Nou Barris estem demanant de l’Ajuntament. Nosaltres entenem la forma de fer política municipal des de la participació directa, la implicació, la crítica constructiva i el respecte. I tenim la legitimitat que ens atorguen els anys de treball en la construcció dels nostres barris.

Si ara estem més revoltats es perquè els problemes socials s’acumulen als nostres barris i vostès no hi donen respostes. Perquè patim desnonaments. Perquè patim retallades de serveis bàsics. Perquè constatem que s’aturen inversions bàsiques o es mantenen tancats equipaments imprescindibles. Perquè la pobresa i la injustícia creixen i hem hagut de ser nosaltres les que ens preocupem de fer una recerca seriosa sobre la situació quan hauria d’haver estat l’Ajuntament que ho fes.

I si la nostra relació amb la sra. Rognoni no és bona, és perquè a ella mai no li hem interessat. És habitual la seva absència en moltes reunions participatives. Confon la crítica amb l'atac violent. Ha convertit els plens i les audiències en espais totalment cerclats de policia, la negació de la participació. Manté un tracte distant, per dir-ho suaument (ja sabem que vostès són molt sensibles), amb les queixes de la gent a les audiències, generant un sentiment de menyspreu. Té una nul·la comunicació amb moltes entitats, fins i tot en temes no conflictius. Mai no ha tingut cap interès en participar en actes lúdics o socials que organitza el teixit associatiu. Una acumulació de desacords que ens porten a sentir que en comptes d’una regidora que ens representa estem davant d’una virreina enviada des de la casa gran o d'algú que simplement ens menysté.

Senyor Trias, no s’enganyi ni tracti d’enganyar la gent. A Nou Barris no tenim problemes “personals” ni fem “guerres” perquè sí. Si Nou Barris Cabrejada es mobilitza és perquè vostès estan fent polítiques que considerem inadequades o insuficients per als nostres barris i perquè el seu model participatiu està molt lluny d'allò que fa molts anys que estem fent i demanant. I és normal que aquesta resposta afecti la regidora del Districte. Potser si canviessin de política i de forma de relacionar-se amb la gent i les seves entitats no ens caldria fer les coses com les estem fent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada