dimecres, 25 de febrer del 2015

Resposta a la convocatòria d'un ple extraordinari sobre pobresa

Carta oberta de la campanya "Nou Barris cabrejada, diu prou!" a la presidenta del Consell Municipal, Carmen Andrés, a la regidora del districte, Irma Rognoni, i als grups municipals.

Benvolguts,
Després de debatre sobre la resposta de la presidenta del Consell Municipal de Nou Barris, Carmen de Andrés, comunicant l'acord de la Junta de Portaveus en relació a la nostra petició de celebració d'un plenari extraordinari sobre la situació de pobresa al districte, la campanya “Nou Barris cabrejada diu prou!” els vol comunicar:

Les entitats de la campanya “Nou Barris cabrejada diu prou!” considerem que la celebració d'un “ple extraordinari” a les 18h d'una hora de duració sobre la realitat socieconòmica del districte, tal i com vostès el plantegen, no reuneix les mínimes condicions que el facin acceptable.

Primer de tot, les entitats esperàvem que, en ser nosaltres qui hem sol·licitat la celebració d'aquest ple, se'ns convidaria a participar en l'elaboració del seu format: data, duració, espai, intervencions, temes a tractar.

Portem molts mesos elaborant la diagnosi que vam presentar-los en el document “No és pobresa, és injustícia”, un veritable esforç realitzat des de la falta de mitjans, el treball voluntariós i el compromís i el respecte vers un tema tan punyent com les desigualtats que existeixen al nostre districte.

Hem patit el menyspreu de les nostres institucions, que durant molts mesos han obviat la nostra petició perquè se celebri aquest debat i que a última hora, pressionades per la nostra insistència, convoquen un acte de mer tràmit, sense oferir-nos cap informació prèvia per preparar el debat, en una data tancada, amb un temps molt limitat, a una hora poc adient per a les possibilitats del moviment veïnal i sense ni mencionar la nostra petició de trobar un espai amb prou aforament per acollir el veïnat de Nou Barris.

Tallant qualsevol possibilitat de fer un debat mínimament viu com demostra el fet que decideixen realitzar una sessió ordinària en la mateixa convocatòria. Volíem que el debat fos un acte seriós, amb informació, dades i propostes.

Sincerament, pensem que mai no s'han cregut que la ciutadania pugui aportar res seriós per abordar el tema de les desigualtats socials i la injustícia d'aquest model econòmic que patim. No es creuen la participació entesa des del mínim respecte. No estan interessats en rendir comptes de les seves accions polítiques sobre la realitat de la pobresa i la desigualtat d'una manera pública i oberta.

En quatre anys no s'ha presentat en cap Ple cap diagnòstic sobre com afecta la crisi al Districte. No s'ha sotmès a debat cap pla d'actuació global relacionada amb la crisi i s'han ocultat dades sobre com afecta a la població i on s'han destinat les inversions. Una vergonya!

Per totes aquestes raons, per dignitat, no ens sentim cridats a la convocatòria del 5 de març. Vostès potser tenen el dret, i el poder, de convocar com vulguin, però nosaltres prendrem les nostres decisions.

El que no renunciem és a continuar apel·lant als nostres representants polítics perquè es mullin i es comprometin amb el veïnat de Nou Barris davant els greus problemes que patim. En aquest camí ens trobarem, si vostès volen.

Campanya “Nou Barris cabrejada diu prou!”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada