dijous, 10 d’octubre del 2013

La Síndica rep una allau de queixes durant el 2013, el 80% de Nou Barris

Vilà ha supervisat fins al juny 326 reclamacions sobre vivenda de protecció oficial i serveis socials bàsics, cinc vegades més que l'any passat
El Periódico, 9 d'octubre de 2013
La síndica de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha rebut al llarg del primer semestre del 2103 una allau de queixes per la crisi. Entre gener i juny, ha supervisat 326 reclamacions, de les quals 279 són de vivenda de protecció oficial i 47 de serveis socials bàsics. Això suposa que s'han rebut cinc vegades més queixes que en el mateix període del 2012, en què se'n van tramitar 61 (98 en tot l'any). Un 80% d'aquests greuges provenen de Nou Barris, un dels districtes més castigats, amb zones on s'està vivint una situació d'emergència.
A l'analitzar la xifra i la classe de queixes rebudes, la síndica constata un gran increment de situacions de greuge que cada vegada més pateixen més barcelonins i a les quals l'ajuntament no sembla donar respostes suficients malgrat que els problemes plantejats són de la seva competència i obligació.
El nombre de queixes presentades en l'àmbit de vivenda de protecció oficial supera set vegades les del primer semestre del 2012 (de 39 s'ha passat a 279). Les reclamacions en l'àmbit dels serveis socials bàsics han crescut el doble respecte al mateix període de l'any passat (22 davant les 47 del 2013).
En opinió de la síndica, les desigualtats estan creixent molt a Barcelona i cada vegada són més els ciutadans que pateixen una situació de pobresa. En opinió de la síndica, el creixement de les desigualtats és degut a la crisi, que castiga els més desvalguts, i a la gestió que se n'està fent. Per tant, les causes de la pobresa són, en part, polítiques. Vilà creu que les retallades a la RMI portades a terme per la Generalitat van significar un punt d'inflexió i molta gent va perdre l'únic ingrés que tenia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada