dimecres, 15 de gener del 2014

La campanya Nou Barris cabrejada dóna tot el recolzament a la lluita veïnal #Judicialacimentera


La incineradora Lafarge de Montcada i Reixac (Asland) està situada a 250 metres del veïnat. Diferents estudis universitaris demostren que la població que habita en un radi d'entre quatre i cinc quilòmetres al voltant d'una incineradora té un risc més elevat de patir malalties greus -com el càncer- que la resta. I en concret de certs tipus de càncer, com el de pleura, estómac, fetge o ovaris.

El problema no és només de Montcada i Reixac. El problema afecta Nou Barris, Sant Andreu, la Llagosta, Santa Coloma, Cerdanyola, Barberà del Vallès i Ripollet. Per tant, tota la nostra solidaritat, suport i treball en equip amb l'Associació de Veïns i Veïnes de Montcada Can Sant Joan.

En l’actualitat aquest grup veïnal té oberta una denúncia a l'Empresa Lafarge Ciments SAU de Montcada i Reixac en la qual el Tribunal superior de Justícia de Catalunya falla a favor del veïnat i anul·la la el permís mediambiental que la Generalitat havia donat a la fàbrica. Per poder continuar el contenciós, el veïnat del municipi necessita presentar-se al Tribunal Suprem de Madrid per continuar amb les argumentacions i perquè el recurs de cassació presentat per l'empresa i la Generalitat no prosperi i dicti una sentència en favor dels veïns i veïnes. Per presentar-se, el veïnat es veu obligat a pagar una procuradora i l'advocat. Un cost total superior als 10.000 euros.

Des de la campanya Nou Barris Cabrejada donem tot el suport a la campanya #Judicialacimentera i fem nostres els seus objectius:
- Difondre la lluita veïnal pel tancament de la Fábrica Cementos Lafarge SAU (antiga Asland).
- Explicar els problemes de salut derivats de la incineració.
- Aconseguir els recursos econòmics necessaris per fer front a les despeses de portar la denúncia fins al Tribunal Superior de Justícia de Madrid des de la solidaritat i el suport mutu.
- Tancar la fàbrica Cementos Lafarge SAU. No la volem, ni a Montcada ni a cap altre lloc!

#JUDICIALACIMENTERA
@judicicimentera
judicialacimentera@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada