dilluns, 2 de febrer del 2015

Les administracions menyspreen la crida contra la pobresa i la injustícia social de Nou Barris

 L’11 de desembre de l’any passat prop d’un miler de veïns i veïnes de Nou Barris ens manifestàvem al centre de Barcelona denunciant la greu situació de pobresa i exclusió social que s’està produint als nostres barris. No és un fet nou, però cada cop tenim més evidències que la situació s’està agreujant i que les polítiques públiques són insuficients i en molts casos mal orientades.

Per això al final de la manifestació vam entregar el nostre document de recerca ciutadana i denúncia “No és pobresa, és injustícia” a les dues administracions de la ciutat -Ajuntament i Generalitat- amb la petició d’una obertura de diàleg i de recerca de solucions. Dos dies abans havíem presentat el mateix escrit al plenari del Consell de Districte de Nou Barris amb una proposta explícita: la de celebrar un Consell o Audiència pública obert i extraordinari per abordar el problema.

Ha passat molt temps des que vam entregar els escrits i ningú, ni el Districte, ni l’Ajuntament ni la Generalitat, s'ha dignat a respondre ni a donar cap senyal d’interès pel tema. Més aviat -com expressem en la carta oberta a l’alcalde- el que hem rebut són desqualificacions.

Segurament el problema de la pobresa i la injustícia social a Nou Barris, i arreu, és una qüestió incòmoda. I fa por debatre-la en un període preelectoral. Però les persones que pateixen desnonaments, pobresa energètica, talls d’aigua, desnutrició, atur de llarga durada, privacions de tota mena, no poden esperar. I és precisament en un cicle electoral quan és més necessari debatre el tema i que la gent sàpiga què es proposa des de les actuals administracions per resoldre’l.

Ens seguirem fent sentir i adoptant les iniciatives que facin falta perquè el problema més important que tenim a Nou Barris sigui realment un tema prioritari per a les polítiques públiques. I perquè les entitats que treballem i participem als diferents barris, les que coneixem el dia a dia del desastre social, siguem tingudes en compte a l’hora d’elaborar i fer seguiment de les polítiques necessàries per revertir aquesta situació de la qual no som responsables. Volem justícia, equitat i suport. I la justícia no es pot assolir sense diàleg i un debat racional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada