dimecres, 8 de juliol del 2015

Nou Barris cabrejada segueix dient prou

La campanya “Nou Barris cabrejada, diu prou!” va néixer el setembre de 2012 per denunciar públicament l'impacte social que estava tenint sobre els nostres barris la gestió de l'anomenada “crisi econòmica” per part dels diferents governs.

Mentre a les classes populars se'ns acusava d'haver viscut per sobre de les nostres possibilitats i de ser culpables de la nostra creixent pobresa, hem sigut testimonis de l'estafa financera, els casos de corrupció sistèmica, l'evasió d'impostos, l'enriquiment vergonyós d'una part de la població i la falta d'iniciativa dels poders públics per revertir aquesta situació, quan no a actuar directament com a còmplices.

Mentrestant, s'aplicaven polítiques de retallades brutals de drets socials i serveis públics que han posat en qüestió el dret a la sanitat i l'educació públiques, al treball, a l'habitatge, als serveis bàsics, a les pensions, al transport, a la vida comunitària.

Hem vist com es consolidaven a la nostra ciutat les desigualtats socials entre rendes i entre territoris, com s'especulava amb l'habitatge, el sòl i els serveis públics i com es negava als veïns i veïnes i als seus moviments socials el dret a participar en la construcció d'una ciutat més igualitària.

Nou Barris cabrejada va néixer per posar cara i nom als veritables perjudicats d'aquestes polítiques: els nostres veïns i veïnes. Per posar en comú la situació compartida per tantes persones dels nostres barris, alçar la veu i unir forces per fer sentir la nostra indignació i voluntat de transformació social. I seguim, perquè la vida segueix sent dura. Perquè una cosa és entendre què és el que passa i una altra viure-ho de manera personal, aïllada i sense possibilitats de sortida. Les entitats de la campanya estem convençudes que l'única resposta a la injustícia social que patim ha de ser col·lectiva, perquè es tracta de problemes col·lectius que impacten fortament a la vida de persones concretes.

En aquest tres anys hem constatat que les veïnes i veïns de Nou Barris podem treballar  junts per defensar el nostres drets independentment dels àmbits d'actuació de les nostres organitzacions ciutadanes i sent capaces de deixar fora les lògiques partidistes. Hem reforçat la nostra capacitat de reacció col·lectiva i hem millorat les nostres eines de debat i proposta social.

Ara que comença a caminar un nou govern a l'Ajuntament, l'administració pública més propera que tenim, volem reafirmar el missatge que recollíem al manifest fundacional de Nou Barris cabrejada. No callarem davant les agressions als drets socials aconseguits. Exigirem una avaluació seriosa dels problemes socials i polítiques de suport als veïns i veïnes en situació de vulnerabilitat. Vetllarem perquè les administracions reconeguin i respectin el teixit social del territori. També seguim demanant a l'Ajuntament la celebració d'un plenari monogràfic sobre la situació d'emergència social al districte.

És l'única via per aconseguir allò pel que sempre hem lluitat: poder viure en uns barris millors, amb unes condicions de vida dignes. Nou Barris cabrejada segueix dient prou.

Campanya Nou Barris cabrejada, diu prou!
No és pobresa, és injustícia

Barcelona, juliol de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada