dimarts, 16 de febrer del 2016

"Nou Barris cabrejada" davant el ple extraordinari sobre pobresa al districte

 


La campanya “Nou Barris cabrejada, diu prou!” es va crear fa quatre anys amb l'objectiu de denunciar la insuficient implicació de les administracions per assumir la seva responsabilitat en la lluita contra la pobresa i la desigualtat que estan patint moltes veïnes i veïns del districte.

Durant aquests anys les entitats de la campanya hem continuat fent un treball de fons per, més enllà de la denúncia, impulsar una eina col·lectiva des de la qual poder realitzar propostes consensuades des del territori que ajudin a la construcció d'un districte i d'una ciutat més igualitària i amb més justícia social.

Ara hem aconseguit que l'Ajuntament es comprometi a realitzar un ple extraordinari per debatre sobre la situació social al districte, que s'ha de celebrar el pròxim mes d'abril. Una situació social que ningú no qüestiona, i que ve avalada per estudis, estadístiques i la dura experiència dels veïns i veïnes de Nou Barris i de les seves entitats i associacions.

El veïnat de Nou Barris espera d'aquest plenari un compromís per part de l'Ajuntament i també per part del diferents grups polítics per actuar de manera decidida contra les desigualtats socials, consensuant i aprovant mesures concretes per atacar d'arrel les causes de la pobresa.

No es tracta de l'aprovació d'un “pla de xoc” per pal·liar els efectes de les desigualtats, tot i que també hi ha situacions socials urgents que necessiten de mesures urgents. El que esperem és una reconducció de les polítiques públiques, de les seves prioritats, per anar a les causes de la desigualtat i no només als seus efectes i conseqüències. Un objectiu que necessita de consens polític i de canvis substancials en les polítiques públiques, a curt i llarg termini.

Som conscients que moltes de les polítiques que s'han d'implementar s'escapen de les competències de l'Ajuntament o no són únicament responsabilitat seva. Però sí que exigim al govern de la ciutat que es converteixi en un agent actiu que defensi el veïnat davant la resta d'administracions.

Durant el matí del pròxim dissabte 20 de febrer (de 9 a 14h) se celebrarà al Centre Cívic Zona Nord de Ciutat Meridiana, un dels barris més castigats per la crisi, una jornada de treball convocada conjuntament per la campanya “Nou Barris cabrejada” i el districte de Nou Barris amb l'objectiu de debatre sobre les propostes que portarem al plenari extraordinari. Aquesta jornada és oberta i està adreçada a tot el veïnat del districte i el seu moviment associatiu, així com als diferents grups polítics. Cridem a una implicació de tots ells per tal que la jornada sigui veritablement oberta i plural.

Per part de “Nou Barris cabrejada” presentem el document de propostes (que podeu consultar en aquesta mateixa web) que volem sotmetre a debat a la jornada del dia 20. Són les nostres propostes, les propostes fetes des del moviment associatiu del territori. No som professionals ni experts en la implementació de polítiques públiques. Aquesta feina li correspon a les administracions. Però sí que tenim la suficient experiència i dedicació als nostres barris com per poder defensar les propostes que considerem necessàries per combatre les desigualtats.

Barcelona, 16 de febrer de 2016
Campanya “Nou Barris cabrejada, diu prou!”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada