dimarts, 18 de març del 2014

Carta al Conseller de Territori i Sostenibilitat i President de l'Autoritat del Transport Metropolità, Santi Vila

Amb còpia a Mesa del Parlament, a l'Alcalde de Barcelona, Xavier Trias i al Consell d'Administració de l'ATM.

Durant 14 jornades de mobilització, entre desembre i març, milers de persones, veïnes de Barcelona ciutat i de l'Àrea Metropolitana de Barcelona han protestat davant l'enèssim increment del preu del transport públic, molt per sobre del de l'IPC.

Aquestes protestes han estat convocades per la Plataforma STOP PUJADES, amb el suport de més de 100 entitats socials, culturals i sindicals del país.

Dijous 13 de març, el Ple del Parlament -en el marc de la Moció sobre l’increment de les tarifes del transport metropolità i el finançament del transport públic- va votar, per unanimitat, reconsiderar a la baixa les tarifes 2014 del transport públic.


Aquesta petició es suma a les mocions fetes per l'Ajuntament de Barcelona, pel Ple del Consell de l'AMB i per les d'una trentena de municipis més, demanant la retirada de les tarifes 2014. A més a més, 106 càrrecs electes han firmat una declaració en el mateix sentit.

El pronunciament de tots els estaments institucionals en una sola direcció i l'actual conjuntura econòmica per a moltes famílies sol·licita gestos polítics urgents i de responsabilitat. És per aquests motius que li demanem la concreció i l'aplicació d'aquests acords, en el marc d'una Taula Social immediata, monogràfica i on es tracti la rebaixa de tarifes, amb propostes concretes i els terminis per aplicar-la.

Un escenari permanent de bloqueig de la seva conselleria i, per tant, contrari a la voluntat popular i al posicionament institucional unànime, esdevindria un segrest democràtic, amb greus conseqüències de credibilitat política.

Al mateix temps, aquesta hipotètica situació d'estancament també ens faria qüestionar si existeixen canals democràtics perquè les persones puguin incidir en aquells afers polítics que afecten a les seves vides.

La Plataforma STOP PUJADES seguirà manifestant-se a carrers i estacions, mentre no es produeixi una resposta política i real a una reivindicació que uneix milers d'usuaris i usuàries del transport públic des de fa 80 dies.


Plataforma STOP PUJADES

18 de març de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada